Ugodnosti pri okoliških ponudnikih

Muzej na prostem Rogatec in dvorec Strmol

MUZEJ NA PROSTEM ROGATEC

V Muzeju na prostem Rogatec, največjem muzeju ljudskega stavbarstva v Sloveniji podoživite čas naših babic in dedkov iz 19. stoletja. V kozmetični delavnici spoznajte muzejski ekološki vrt, zelišča in način priprave naravnih kozmetičnih izdelkov. V muzejski trgovini lahko BIO izdelke z ekološkim certifikatom tudi kupite (naravne osvežilce prostora, mila, kreme in mazila, labele …). Ob sobotah se odvija delavnica Žulike moje babice, kjer si spečete svoj kruhek. V muzeju vam je na voljo kulinarična ponudba ( kmečki narezek, enolončnica, sirova zavihanka, zeliščni napitki…).

Preizkusite kulturno dediščino s pametnimi očali HoloLens2,kjer gre za spretnost uporabe sodobne tehnologije z znanjem preteklosti. Skozi igro raziskujete in rešujete naloge kmečkih opravil. Po uspešno opravljenih nalogah prejmite nagrado. 

Skozi igrifikacijo (igro) boste stopali po poti, ki vam bo razkrila koliko truda, časa in opravil je bilo nekoč potrebno, da so prišli od zrna pšenice, preko moke do takrat cenjene hrane; kruha (žulik). Na doživetje z očali se je potrebno predhodno prijaviti na telefon 03 818 62 00 ali 040 373000.

DVOREC  STRMOL  ROGATEC

Spoznajte renesančno baročni dvorec Strmol, ki so ga leta 1436 Celjski grofje podelili Jakobu Strmolskemu. Dvorcu vračajo življenjski utrip zgodbe iz preteklosti v novi preobleki:  slikovite  razstave,  koncerti, doživetja v grajski restavraciji in delavnice v Rokodelskem centru. Vsako soboto ali nedeljo so v dvorcu odvijajo brezplačne doživljajske delavnice (ročno pihanje stekla, oblikovanje stekla, prostoročno oblikovanje glineali na vretenu…)

Ugodnost za člane kluba GHR Loyalty:

Zgoraj omenjene ugodnosti veljajo ob predložitvi kartice ugodnosti na vpogled ob nakupu vstopnice. Ugodnost velja le za individualnega gosta, oziroma za posamezno družino. Ugodnost ne velja za skupinski vstop.

Dvorec Strmol
Pot k ribniku 3, 3252 Rogatec

Telefon: +386 3 81 86 200
e-mail: [email protected]
[email protected]
Internet: www.rogatec.si

Odpiralni čas dvorca:
Dvorec je odprt od 1. aprila do 31. oktobra med 10. in 18. uro, od torka do nedelje in praznike.

V ponedeljek je zaprt. V zimskem času od novembra do marca vsako soboto med 10. in 16. uro.

Muzej na prostem Rogatec
Ptujska cesta 23

3252 Rogatec
Tel.: +386 3 81 86 200
e-pošta: [email protected]

Odpiralni čas muzeja:
Muzej je odprt od 1. aprila do 31. oktobra med 10. in 18. uro, od torka do nedelje in praznike.

V ponedeljek zaprt. V zimskem času od novembra do marca vsako soboto med 10. in 16. uro.